search

"BOOKCROSSING в НБ УІПА

13 жовтня 2011 року в Науковій бібліотеці УІПА відбулася акція на підтримку проекту "BOOKCROSSING в НБ УІПА", яка була започаткована в 2008 році.

Буккроссінг (англ. bookcrossing) – це всесвітня бібліотека книг, які мандрують, і нараховує більше 950 тисяч учасників по всьому світу. Процес буккроссінга полягає у найпростішій дії, заснованій за принципом «прочитав – віддій іншому».

Буккроссінг виник в Америці в 2001 році. Першим буккроссером був Рон Хорнбэкер, який «забувши» книгу в одному із кафе, залишив в ній записку, щоб той, хто її знайде, зробив про це відмітку на створеному сайті в Інтернет. Рух із США перемістився до Європи, спочатку до Італії, потім до Франции, а далі по всій Європі. Загалом, зараз по світу в системі розповсюдження книг зареєстровано більше 250 000 чоловік і 1 000 000 книг.

Основні правила буккроссінга:

  1. Виберіть книгу із своєї домашньої бібліотеки, які ви хочете дати прочитати людям.
  2. Наклейте на форзац книги спеціальне послання із привітанням і роз’ясненням основних правил буккроссінга. Послання можно взяти на полиці буккроссінга в НБ УІПА, (абонемент художньої літератури, корп..2, поверх 2, кімн. 218).
  3. Зайдіть на сайт буккроссінга (www.bookcrossing.ru), отримайте реєстраційний номер на сайті та вкажіть місце, де буде лежати книга. Залиште книгу у вказаному місці.

Коли інша людина знайде книгу, то їй слід зайти на сайт і ввести номер книги, вказаний на наклейці.

Після цього Ви отримаєте по е-mail повідомлення про те, хто і де знайшов Вашу книгу.

Таким чином, в учасника проекта завжди є відомості про пересування книги.

Також Ви можете принести Ваші улюблені книги до бібліотеки УІПА і ми всі названі вище дії зробимо за Вас!

Нові надходження