search

Флеш-моб "Квіти війни - квіти Перемоги"

11 травня 2011 р. в Науковій бібліотеці відбувся флеш-моб «Квіти війни – квіти Перемоги» присвячений 66-ій річниці Великої Перемоги та 70 - річчю від дня початку Великої Вітчизняної війни 1941-1945 рр. У заході взяли участь більше 100 студентів, викладачі, співробітники академії, представники ЦНБ ім. В.Н. Каразіна, НБ ХНМУ, НТБ ХНАУ «ХАІ», бібліотеки ХДАК. Виставку композицій із квітів було присвячено 66 річниці Великої Перемоги та 70-річчю від початку Великої Вітчизняної війни 1941—1945 рр. Організаторами флеш-мобу було представлено 14 оригінальних квіткових композицій, виконаних за мотивами віршів і пісень про Велику Вітчизняну війну. Відтворюючи настрій і почуття героїчного минулого, вони викликали великий інтерес у присутніх, про що свідчать численні їхні відгуки. Фотовиставку квіткових експозицій можна переглянути нижче.

{gallery}flash9{/gallery}

Під звуки Реквієму «Аве Марія», що пролунав у виконанні провідного бібліотекаря В.В.Черемних, присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих у роки війні.

Емоційні враження від почутого посилювались презентацією на екрані музикальної відеокомпозиції, яка відображала основні події Великої Вітчизняної війни і шлях до Перемоги. Презентацію можна переглянути тут.

До заходу були також підготовлені книжкові виставки «Пам'ять не стерти», «Книги, надруковані в роки Великої вітчизняної війни» «Исторической памятью душу очисти». Найбільшу цікавість викликали лист-трикутник з фронту, раритетні газети часів війни та підручники, видані у буремні 1941-1945 роки.

Організатори флеш-мобу: Рибальченко О. М. – вчений секретар Наукової бібліотеки, Каріна О.В. – бібліотекар 1 категорії, Черемних В.В. – провідний бібліотекар, Чертищева Н. М. –зав. сектором.

Нові надходження