search

100 років від дня народження Олеся Терентійовича Гончара

 Gonchar4

3 квітня виповнюється 100 років від дня народження Олеся Терентійовича Гончара, українського письменника, громадського діяча, першого лауреата премії імені Т.Г. Шевченка (9 березня 1962 року), Голови Спілки письменників України, академіка НАН України, голови українського республіканського комітету захисту миру, члена Всесвітньої Ради Миру з 1973 р. Серед українських письменників – це зірка першої величини, людина, що стоїть найвище по своєму таланту, життєвій позиції, любові до Батьківщини. Олесь Гончар – сумління України. Людина великої совісті і великого сумління.

     Gonchar2 З нагоди ювілею видатного письменника в читальному залі Наукової бібліотеки УІПА була проведена літературна година ««Прапороносець  величі людських почуттів». На захід завітали студенти другого курсу факультету КІТВО. Ведуча літературної години зав. художнього абонементу  Картавцева Н.В. розповіла присутнім про життєвий шлях Олеся Гончара, про формування його сильної особистості.  Захід супроводжувався презентацією і відеоуривками з документальних фільмів про життя та творчість відомого письменника. 

З літературним спадком письменника читачі мали змогу ознайомитися, переглянувши книжково-ілюстративну виставку «Прапороносець величі людських почуттів».

 

Gonchar3

Нові надходження