search

З великоднем!

Великдень – найбільш очікуване свято у квітні. Його не даремно називають найсвітлішим святом у році. Ми з нетерпінням і трепетом чекаємо цей день: хтось, щоб закінчити сорокаденний піст, хтось поласувати традиційною випічкою, хтось, щоб прикрасити великодні яйця і почути довгоочікуване "Христос Воскрес!".

    Свято українці відзначали ще задовго до становлення християнства на землі

Русі, і називалося воно Великдень – великий день. День весняної перемоги над зимою, світла над темрявою, торжества життя над смертю. Також наші предки                                                  пов’язували це свято ще й з весняними польовими роботами. Було прийнято     пекти великодні «бабки» і прикрашати  різноманітними способами яйця, котрі

ми знаємо як сучасні паски, писанки і крашанки.

    Християни вклали в це свято інший сенс, і пов’язували його з Воскресінням Сина Божого після того, як його було розіп’ято на хресті.

    Миті очікування свята сповнені передчуттям чарівництва. В повітрі уже витає ніжний аромат свіжих пасок,обволікає все навкруги, змушує тремтіти від очікування. Всі в дивовижному настрої від відчуття слідування традиціям і вірою в диво. Великодній кошик уже сформовано. Дім святково прикрашено. Зовсім скоро.

    Щиро вітаємо вас з Великоднем! Нехай це величне свято наповнить серце світлими почуттями надії і любові, дарує щастя та добро. Бажаємо вам радості, здоров’я, добробуту і благополуччя.

    Нехай передзвін великодніх дзвонів принесе вам лише благі вісті, а серце наповниться вірою, яка допомагає вам долати труднощі.

pasqua 61

Нові надходження