search

Скажи НІ наркотикам!

5345

26 червня 1987 року Міжнародна конференція по боротьбі зі зловживанням наркотичними засобами й їхнім незаконним обігом прийняла Всеосяжний план діяльності. 7 грудня 1987 р. Генеральна Асамблея ООН установила Міжнародний день боротьби зі зловживанням наркотиками й їхнім незаконним оборотом у знак вираження своєї рішучості підсилювати діяльність по створенню міжнародного співтовариства, вільного від зловживання наркотиками.

За оцінками ООН, число осіб, що вживають наркотики, на даний час складає не менше 185 млн. чоловік (тобто 3% всього населення планети або близько 12% населення у віці від 15 до 30 років). На жаль, наслідки наркозалежності для демографічних показників стають все більш загрозливими з кожним днем. Щорічно в результаті вживання наркотиків гинуть близько 200 тисяч людей. Наркоманія знаходиться на шостому місці в списку найбільш поширених причин смерті осіб віком 15-49 років.

Наркоманія залишається важливою социальною і медичною проблемою, оскільки наслідки цього явища мають згубний вплив на все суспільство. Основна мета профілактики наркоманії є формування у населення і, особливо, у молоді активної життєвої позиції неприйняття вживання наркотиків. Велике значення має організація дозвілля підлітків, створення умов, що забезпечують корисне проведення вільного часу. Не менше значення мають установи культури, які виховують духовність людини, впливають на її  інтелект і емоції, мислення і свідомість.

Кваліфікована    медична    допомога     наркозалежним   в    м. Харкові     надається   в КНП ХОР «Обласний наркологічний диспансер», розташованому за адресою м. Харків, вул. Очаківська, 15 (телефон для довідок 340-14-66) та КНП ХОР «Обласна клінічна наркологічна лікарня», розташованому за адресою: м. Харків, вул. Вятская, 1 (телефон для довідок 738-15-48).

Нові надходження