search

До дня народження Тараса Шевченка

920041557 w640 h640 ba2 080a

 

Кожного року в березні місяці українці вшановують пам’ять видатного Кобзаря, патріота України, великого її сина – Т.Г. Шевченка.  Поетична спадщина Кобзаря налічує понад 240 творів, а живописна – близько 1200 робіт (олійних картин, акварелей, сепій, офортів, малюнків). Навіть якби Шевченко не став геніальним поетом, то він все одно був би відомий світові як великий український художник. Творчість Шевченка-поета й Шевченка-художника ідейно й тематично єдині, взаємопов’язані і доповнюють одна другу.

З нагоди Дня народження славетного українця Тараса Григоровича Шевченка у читальному залі Наукової бібліотеки УІПА розгорнуто книжково-ілюстративна виставка «Живуть, Кобзаре любий, поміж нас і голос твій, і пензель твій, і слово».

Для експозиції підібрано літературу та репродукції картин, що розкривають творчий та життєвий шлях Тараса Григоровича, його спадок як письменника, художника, мислителя і борця за волю України. Книжкова виставка призначена допомогти користувачам бібліотеки глибше усвідомити суспільну й художню цінність Шевченкового Слова, поглибити знання про його коротку, трагічну, але в той же час і величну долю.

 

imgonline com ua Compressed kvyBWnmJ2vb

 

imgonline com ua Compressed C4xOyJrAhN                       imgonline com ua Compressed WjPsj3POQkpiigW

Нові надходження