search

Чорнобиль – трагедія нашої землі.

Чорнобиль – трагедія нашої землі.

26 квітня 1986 року на Чорнобильській АЕС сталася найбільша в історії атомної енергетики аварія. Реактор четвертого енергоблоку вибухнув, радіоактивні частки йоду, стронцію та  цезію поширилися на північну частину України та деяку частину Білорусі, Росії, країн Балтії, Польщі, Швеції, Фінляндії та інших країн. Чорнобильська катастрофа спричинила великі людські жертви, Чорнобиль став символом атомної небезпеки в світовому масштабі. Населення району Чорнобиля (185 тисяч) і міста Чорнобиля (14 тисяч) значною мірою було евакуйоване. Однак у місті і в 2019 році продовжує проживати невелика кількість населення — ті, хто відмовилися залишити рідне місто. Місто є адміністративним центром управління — в ньому розташований Державний відділ Адміністрація Зони Відчуження та Зони Безумовного Відселення. У Чорнобилі розташована рота охорони Міністерства внутрішніх справ, яка здійснює охорону (патрулювання) території зони відчуження, а також проводить нагляд за Контрольно-пропускним режимом зони на 9-ти КПП. Завдяки роботі поліції виявляються та фіксуються факти проникнення на територію зони відчуження екстремальних туристів з чорнобильського сталкерства, а також осіб-мародерів.

З 24 лютого по 2 квітня 2022 року місто було окуповане російськими військами. 

18 липня 2023 року на ДСП «Чорнобильська АЕС» зареєстровано профспілку атомників «Захист Праці». Керівником одностайно обрано переробника радіоактивних відходів Нестеренка Максима Юрійовича.

 

До 38-ї річниці з дня трагедії на Чорнобильській атомній станції видавництво "Ранок" підготувало презентацію, яка допоможе глибше розкрити цю тему. Вона містить інформацію про причини події, її наслідки та важливість безпеки в ядерній енергетиці. Запрошуємо ознайомитись з презентацією.

Нові надходження